jäiset marjat puun oksalla

Uutiskirjeellä luodaan suoraa näkyvyyttä asiakkaaseen

Asiakas haluaa ostaa tuotteen, mutta sopiva yritys uupuu. Google on hyvä työkalu ja helpottaa oikean löytämistä. Joskus matkaan tulee mutkia – hankinta on käynyt mielessä mutta jäänyt jostain syystä tekemättä. Miten herättää tarve uudelleen? Yritys lähettää asiakkaalle uutiskirjeen, joka nostaa asian uudelleen pintaan.

Alussa asiakas tutustuu, ja vähitellen kiinnostus kasvaa. On mukava seurata yritystä, kun tietoa on saatavilla eri suunnista. Toki tässä on omat haasteensa. Kotisivuille ei aina muista mennä. Sosiaalisessa mediassa osa päivityksistä kulkeutuu virran mukana ohi ja jää lukematta. Tilaamalla uutiskirjeen asiakas varmistaa, että ajankohtainen tieto on käden ulottuvilla myös sähköpostissa.

Uutiskirjeellä luodaan suoraa näkyvyyttä asiakkaaseen. Yksinään ne eivät toimi vaan tarvitsevat rinnalleen muita medioita. Uutiskirjeen suunnittelun yhteydessä yrityksen kannattaa tehdä myös gallupia asiakkaidensa keskuudessa. Mistä he ovat kiinnostuneita? Miten usein viestejä toivotaan?

Teknologia ei ole enää esteenä. Uutiskirjeen toteutukseen on useita välineitä. MailChimp on yksi suosituimmista – omat kuvat ja tekstit upotetaan valmiiseen pohjaan. Sisällöllä on merkitystä. Yrityksen on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että uutiskirje on helposti ymmärrettävissä. Tällä tavalla lukija innostuu viesteistä enemmän.

Uutiskirjeellä on etuja. Kallista rahallista panostusta ei tarvita, ja liikkeelle pääsee pienellä.  Alussa asiakkaille voi jakaa tietoa tuotteista tai ilmoittaa, kun uusin blogikirjoitus on luettavissa. Teoilla pääsee eteenpäin. Kun kokemus karttuu, oppii käyttämään myös uutiskirjettä yhä luovemmin.