Tilaa blogi

Kerromme blogissa uutta säännöllisesti.  Tilaa nämä kirjoitukset sähköpostiisi. Saat meiltä viestin, kun blogissa on tuoretta luettavaa.  

Verkossa rakennettaan reittejä ihmisten luokse. Mitä yhteistä eri kanavilla on toistensa kanssa? Tarvitaan sisältöjä, jotka saavat lukijan pysähtymään ja tutustumaan. Laadukas sisältö herättää kiinnostusta ja tuo asiakasta lähemmäs.

Toinen yritys haluaa panostaa tiedon jakamiseen, kun taas toinen arvostaa enemmän kokemusten luomista. Yhtä hyviä molemmat. Yrityksen kannattaa toimia sen mukaan, mikä tuntuu luontevalta. Aina voi laittaa kyselyn pystyyn. Näin asiakkailla on mahdollisuus tuoda esille omia ajatuksiaan. Kun yritys täyttää toiveet, ollaan oikealla tiellä.

Miten tehdä digimarkkinointia niin, että aikaa riittää myös muuhun? Mitä enemmän säännöllisyyttä, sitä nopeammin syntyy rutiineja. Vähitellen kotisivujen päivittäminen on arkea, jota tekee mielellään. Aina ei kannata pysyä turvallisella alueella – mennä rohkeasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla. Videokuvaamisen voi aloittaa ensin harrastepohjalta. Taitojen karttuessa kursseilta saa uutta tuulta purjeisiin.

Sisällön laadinta vie aikaa, mutta samalla se myös palkitsee. Yritys voi seurata, miten sisältö vaikuttaa ihmisiin. Sosiaalisessa mediassa se on tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja. Kotisivuilla se tarkoittaa liikenteen seuraamista. Luvut ovat lukuja, mutta ne motivoivat ja kannustavat tekemään entistä parempaa sisältöä. Yritys huomaa, kun sisältö on onnistunutta.

Kotisivut kertovat tarinaa siitä, mitä yritys tekee asiakkaidensa parhaaksi. Uutiskirjeet sammuttavat uteliaiden tiedonjanon. Sosiaalinen media antaa palettiin väriä ja sävyä. Sen ansiosta yritys saa ympärilleen seuraajia, joita ei välttämättä muuten tavoittaisi.

Asiakas haluaa ostaa tuotteen, mutta sopiva yritys uupuu. Google on hyvä työkalu ja helpottaa oikean löytämistä. Joskus matkaan tulee mutkia – hankinta on käynyt mielessä mutta jäänyt jostain syystä tekemättä. Miten herättää tarve uudelleen? Yritys lähettää asiakkaalle uutiskirjeen, joka nostaa asian uudelleen pintaan.

Alussa asiakas tutustuu, ja vähitellen kiinnostus kasvaa. On mukava seurata yritystä, kun tietoa on saatavilla eri suunnista. Toki tässä on omat haasteensa. Kotisivuille ei aina muista mennä. Sosiaalisessa mediassa osa päivityksistä kulkeutuu virran mukana ohi ja jää lukematta. Tilaamalla uutiskirjeen asiakas varmistaa, että ajankohtainen tieto on käden ulottuvilla myös sähköpostissa.

Uutiskirjeellä luodaan suoraa näkyvyyttä asiakkaaseen. Yksinään ne eivät toimi vaan tarvitsevat rinnalleen muita medioita. Uutiskirjeen suunnittelun yhteydessä yrityksen kannattaa tehdä myös gallupia asiakkaidensa keskuudessa. Mistä he ovat kiinnostuneita? Miten usein viestejä toivotaan?

Teknologia ei ole enää esteenä. Uutiskirjeen toteutukseen on useita välineitä. MailChimp on yksi suosituimmista – omat kuvat ja tekstit upotetaan valmiiseen pohjaan. Sisällöllä on merkitystä. Yrityksen on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että uutiskirje on helposti ymmärrettävissä. Tällä tavalla lukija innostuu viesteistä enemmän.

Uutiskirjeellä on etuja. Kallista rahallista panostusta ei tarvita, ja liikkeelle pääsee pienellä.  Alussa asiakkaille voi jakaa tietoa tuotteista tai ilmoittaa, kun uusin blogikirjoitus on luettavissa. Teoilla pääsee eteenpäin. Kun kokemus karttuu, oppii käyttämään myös uutiskirjettä yhä luovemmin.

Tavalliseen työpäivään mahtuu ennalta suunniteltuja ja välillä myös yllättäviä tilanteita. Kun käytössä on oikeita työkaluja, yritys suoriutuu omista tehtävistään sujuvasti. On suoraa yhteydenpitoa asiakkaisiin, niin henkilökohtaisia tapaamisia kuin puhelinkeskusteluja. Miksi tehdä markkinointia myös verkon puolella?

Monesti arki on kiireen sävyttämää. Ihmisillä on aikaa vain tietty määrä. Työ yhdistettynä vapaa-aikaan määrävät rytmin. Yksi asia pitää paikkaansa edelleen. Joka päivä verkosta etsitään uutta ja ajankohtaista. Ihmiset haluavat kokemuksia sekä jakavat niitä toisilleen.

Markkinointiin on monta tapaa. Yrityksen kannattaa miettiä omia painopisteitään, perinteisen ja verkon suhdetta toisiinsa. Suunnittelu on hyvä avaus. Se auttaa hahmottamaan nykytilannetta ja katsomaan myös eteenpäin. Budjetti antaa suuntaviivat – osataan varautua kustannuksiin ja varmistetaan käytännön toteutukset.

Markkinoinnin vetovastuu voi olla yhdellä. Suunnittelussa on tärkeää ottaa mukaan myös muita. Varata aikaa kalenterista, lähteä liikkeelle ja keskustella sopivin väliajoin. Alkuun pääsee heittämällä ilmaan kysymyksiä, jotka ovat jääneet vastaamatta. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Miten hyvin asiakkaat tunnetaan?
  • Mitkä keinot toimivat/eivät toimi?
  • Mitä uutta voisi tehdä asiakkaille?
  • Miten erottua verkossa?

Ideoita kootaan ja hiotaan yhdessä. Hyvä suunnittelu antaa markkinoinnille siivet – on helpompaa jakaa tietoa sekä luoda kokemuksia. Kun kokonaisuus on hallussa, yrityksen kotisivut ja sosiaalisen median päivitykset kertovat asiakkaille samaa tarinaa.